Barion Pixel
 

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Mire való a Barion?

A Barion Payment Zrt. egy virtuális pénz kibocsájtásával foglalkozó pénzügyi szolgáltató vállalat. Használatához először regisztrálnod kell magad a weboldalukon vagy mobilapplikáción keresztül. Ehhez csak egy e-mailre és egy jelszóra van szükség, pont mint például az Egység-ben. Ha ez sikerült, akkor az adott regisztrációhoz létrejön egy Barion tárca, itt láthatod, hogy mennyi virtuális pénz áll rendelkezésedre. Természetesen ez nulla lesz, amikor megcsinálod a regisztrációdat. Ha fizetni szeretnél a Barion tárcáddal, de nincs bankkártyád, akkor fel kell azt töltened előre. Ezt megteheted banki átutalással vagy készpénz befizetésével. Ez a pénz amit utalsz vagy befizetsz egy letéti számlára kerül és ez szolgál fedezetként a regisztrációdra kibocsájtott virtuális pénzhez. Ez a virtuális forint pontosan egy forintot ér, nincs árfolyama, és kereskedése mögött pedig a fent említett letéti számla áll. 

A Barion tárca feltöltéséhez először jelentkezz be, majd keresd meg a feltöltés menüt. Ott kettő opciót fogsz látni, a bankkártyás feltöltést, illetve az átutalásost. Menj az átutalásosra. Ott meglátod a Barion letéti bankszámlájának számát, illetve egy kilenc számjegyből álló feltöltőkódot. Ezekkel az adatokkal fáradj be egy CIB bankfiókba, húzz sorszámot készpénz befizetésre, majd az ügyintővel fizettess be egy tetszőleges összeget erre a bankszámlára. Nagyon fontos, hogy a közleménybe írasd bele a feltöltőkódot, mert a bankszámla nem csak hozzád tartozik, a Barion ez alapján bocsájtja ki a virtuális pénzt az adott regisztráció számára. Fontos, hogy ne más tárcáját töltsd fel véletlenül. Befizetéskor az ügyintéző adni fog egy befizetési bizonylatot, ezen ellenőrizd le az adatok helyességét és ha nem jó ne írd alá!

A pénz befizetése után a Barionon megjelenik a tárcádban a virtuális forint, amelyet bármilyen Barion elfogadóhelyen el tudsz költeni. Pontosan annyi virtuális forintot fogsz itt látni, amennyi forintot a bankban befizettél, mivel egy virtuális forint pontosan egy forintot ér. Amennyiben az Egységen fizetnél vele, akkor amikor az Egység-app átirányít Téged a Barion fizetési oldalára, valóban látni fogsz egy bankkártya adatokra vonatkozó űrlapot, de azzal ne foglalkozz, hanem a mellette lévő mezőkben jelentkezz be. Ily módon a Barion tárcádban lévő pénzzel ki tudod fizetni a vásárlásodat. Ekkor a Barion levonja a vásárlás összegét a tárcádból és a letéti bankszámlájáról rendezi az eladónak az összeget. Ha a tárcádban nincs elég virtuális forint a fizetés teljesítéséhez, akkor a vásárlás sikertelen lesz, ekkor újra fel kell töltened a tárcád.

Fontos még tudni a Barion tárcád limitjeiről, amiket a Limitek menüpontban láthatsz. Ezekből tájékozódhatsz, hogy maximálisan mennyi pénz lehet a tárcádban, illetve ebből mennyit válthatsz vissza forintra, ha mégsem szeretnéd elkölteni.

2. Hol tudok segítséget/információt kérni?

A kerdes@templom-ter.hu e-mail címen.